top of page

Watervallen van Sant Aniol

Updated: Dec 6, 2022Wandelen door de bossen en afkoelen in een bassin.

Al enige jaren wisten we van het bestaan van deze plek, zagen prachtige foto's en namen ons voor de wandeling een keer te maken. Maar het is een wandeling van 3 uur die geen afslagen kent, dus begin je eraan dan moet je deze afmaken en uiteindelijk weer dezelfde weg terug lopen.


De wandeling, 16 km, start bij het plaatsje Sadernes, slechts 10 minuten met de auto vanaf ons huis. Daar liggen een aantal parkeerplaatsen en we zijn gestart vanaf de laatste parkeerplaats, de kortste looproute. Het was warm die dag maar omdat vrijwel de hele wandeling door de bossen gaat en de rivier volgt, is het goed te doen. Er zijn bovendien af en toe plekken waar je kunt afkoelen in het water.


Het viel ons op dat er langs de route allerlei bouwmaterialen, zoals cement, dakpannen en zand lagen met een brief erbij waarop het verzoek stond om deze materialen mee te nemen naar de eindbestemming. Daar staat een klein kerkje uit 859 genaamd hermitage van Sant Aniol d’Aguja dat door een groep mensen uit de omgeving wordt gerestaureerd. Ook wij namen wat spullen mee want een andere manier van transport is vrijwel uitgesloten.


De wandeling is prachtig en werd uiteindelijk beloond met een prachtig helder bassin waarin volop werd gezwommen. Groepen jongeren doken van de rotsen, andere families genoten er van een uitgebreide picknick. Het is overigens wel raadzaam om voldoende water en eten mee te brengen op je tocht want onderweg is er niets verkrijgbaar. Na bijna 3 uur lopen kwamen we een bord tegen met drankjes en prijzen en droomde we van een heerlijk koel biertje. In geen velde of weg zagen wij iemand die deze aan ons zou gaan verstrekken. Bestaan er dan toch nog Catalanen met humor?94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page