top of page

Vijgen-biscuit taart

Updated: May 28, 2018Vijgen blijft feest en hoewel ik nooit een echte fan ben geweest van deze vrucht, vind ik ze in taart en jam niet te versmaden. Deze taart bak ik regelmatig omdat je hem in allerlei varianten kunt maken en hij is supersnel klaar en kan niet mislukken. Het biscuit kun je natuurlijk zelf maken maar ik koop een pak voor biscuittaart. Vijgen zijn uit eigen tuin en de jam is natuurlijk ook huisgemaakt.


Recept

Ingrediënten

Biscuittaart

  • pak "bizcocho" van Dr. Oetker (waarvan ik de helft gebruik, 165 gr)

  • 40 gr boter

  • 2 eieren (uit de koelkast)

  • 2 eetlepels water

Vulling

  • Pot vijgenjam

  • 3 verse vijgen

Extra benodigdheden

Sprinvorm 20 cm Ø

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 175 graden.

Beboter de springvorm.

Smelt de boter in een steelpannetje. Meng het kant en klare biscuitmeel met de eieren en het water en klop dit met de mixer gedurende min 4 minuten zodat er een dikke maar luchtige massa ontstaat. Voeg als laatste de warme boter toe en mix nog enkele seconden.

Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart in de oven gedurende 40 minuten. Let op dat je dit niet te lang doet anders wordt de taart droog.


Als de cake is afgekoeld snij deze dan horizontaal in twee delen. Smeer het onderste gedeelte in met de vijgenjam en plaats het andere deel daarbovenop. Smeer de bovenkant ook in met de jam. Snij de verse vijgen in plakken en leg deze op de bovenkant van de taart.23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page