top of page

Vall de NuriaNaar de bergen met een speciale trein

Mijn huis ligt tussen de bergen en de zee en die zomer was het behoorlijk warm. Samen met enkele vrienden hadden het plan opgevat om de bergen in te gaan naar Vall de Nuria. In de winter kan daar worden geskied maar in de zomer is het er ook prachtig en wat we graag wilden, een beetje koeler.


Om Vall de Nuria te bereiken ga je met een speciaal treintje omhoog. Vroeger kon met alleen lopend naar Vall de Nuria maar door de toename van toerisme en wintersporters heeft men in 1931 het tandradspoor aangelegd. De trein gaat langs de berghelling en heeft twee stations. Het vertrek is vanuit het dorpje Ribes de Freser.


Een maal boven gekomen sta je bij het Santuari de Nuria. In het verleden waren het voornamelijk pelgrims die deze plek bezochten maar tegenwoordig brengt het treintje tal van mensen naar deze plek. In het oude Santuari de Nuria kun je nu overnachten, eten en er is een museum dat je alles laat zien over de geschiedenis van het tandradtrein.


Vall de Nuria ligt op 2000 meter en heeft bergtoppen van 3000 meter. In het gebied zijn tal van wandelroutes naar de toppen maar je kunt er ook kanoën, paardrijden en boogschieten.


We kozen ervoor om over het ezelpad naar beneden te lopen tot het eerste treinstation in Queralbs. Een tocht van ongeveer 3 uur door bossen en langs water met prachtige uitzichten. Onderweg hebben we genoten van een picknick.


Echt een aanrader om deze plek een keertje te bezoeken!
62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page