top of page

Temps de Flors (Girona)


Bloemen festival in Girona

Girona is een prachtige stad en hoewel de meeste mensen Barcelona gaan bezoeken is Girona ook echt de moeite waard. Barri Vell is het oude stadscentrum met een mooie kathedraal, gezellige winkeltjes en tal van restaurantjes. Persoonlijk vind ik Girona veel gemoedelijker dan barcelona en meer Catalaans.


Deze week vond het bloemenfestival plaats in Girona. Deze, Temps de Flors, wordt ieder jaar gehouden in de tweede week van mei en, vindt plaats in het oude stadsdeel Barri Vell . Dan zijn er een paar dagen overal in de stad planten en spectaculaire bloemenkunstwerken te zien.

Bij een bezoek aan het festival dat gratis is, ontvangt men een plattegrond waarop nummers staan aangegeven. Ieder nummer vertegenwoordigt een speciale plek die is ingericht met bloemen en planten. Je komt hierbij op plaatsen die niet altijd voor publiek toegankelijk zijn. Bij het volgen van de route kom te op de mooiste plekjes van deze stad.

Tips


  • Route:

Volg de route van de kaart zodat u geen verborgen plekje mist. Het geeft u bovendien de gelegenheid de stad goed te verkennen

  • Bezoek in de avond:

S, avonds zijn de diverse locaties prachtig verlicht

  • Beste Tijd:

Hou er rekening mee dat het tijdens het weekeinde erg druk kan zijn zodat er rijen mensen staan voor bepaalde tentoonstellingen.

86 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page