top of page

Stedentrip Girona


Bezoek Girona als de hele stad in de bloemetjes wordt gezet.

Girona, ik ben weg van deze stad. Terwijl de meeste gasten die mijn B&B bezoeken vrijwel altijd tijd maken om Barcelona te bezoeken, wordt Girona meestal overgeslagen en dat is zo jammer.


Deze typisch Catalaanse stad heeft nog niet te maken met het massatoerisme zoals je dit in Barcelona ziet, waardoor de sfeer veel meer ontspannen is en je ook niet zo bang hoeft te zijn dat men je paspoort of portefeuille rolt. Bovendien ervaar je in deze stad de echte Catalaanse sfeer.


Ligging en bereikbaarheid

Girona ligt in het Noord-Oosten van Spanje, op ongeveer een uurtje rijden vanaf de Franse grens en ruim een uur rijden van Barcelona.

De stad heeft een eigen vliegveld en zowel Ryanair en Transavia bieden vanaf het voorjaar goedkope vluchten aan vanuit Nederland naar Girona.


https://www.ryanair.com/nl/nl

https://www.transavia.com/nl


Eten

Het feit dat Girona nog niet zo toeristisch is, brengt als voordeel mee dat het eten in de restaurants heel betaalbaar is, zeker als je tijdens de lunchuren een Menu del Dia bestelt.

Maar wil je echt culinair gaan genieten dan zijn er ook tal van mogelijkheden. El celler de Can Roca werd niet voor niets 2 maal verkozen tot beste restaurant van de wereld.

Ria Van Spanje voor jou heeft een leuk verhaal geschreven over de diverse eetgelegenheden in Girona.

Bekijk deze op haar blog.

https://www.spanjevoorjou.com/bijzondere-restaurants-girona.html


Game of Thrones

Deze prachtige stad was enkele keren het decor voor film-opnames, zoals in meerdere afleveringen van de hitserie “Game of Thrones”. Er worden ook rondleidingen gegeven langs de plaatsen waar de opnames zijn gemaakt.


Bezienswaardigheden

Zelf ga ik graag naar de oude Joodse wijk want in dit deel van de stad vind je kleine winkeltjes en prachtige gebouwen waaronder de Kathedraal van Girona. Maar er is veel meer te ontdekken en op de website https://spaansesteden.nl/girona.html, worden deze mogelijkheden heel overzichtelijk uiteengezet.


Bloemenfestival

Elk voorjaar, tijdens de 2e week van mei, vullen de straten van Girona zich met kleur terwijl de stad het jaarlijkse bloemenfestival Girona Temps de Flors organiseert. Het festival vindt plaats in het historische stadscentrum en het middeleeuwse Joodse wijk El Call Jueu.


In mei schijnt normaal gesproken de zon volop en is het een prachtige tijd om Girona te ontdekken, zeker als de stad in de bloemetjes is gezet. Er zijn gratis kaarten verkrijgbaar waarop routes zijn uitgestippeld die je langs alle tentoongestelde bloemstukken voeren. Je komt hierbij zelfs op plaatsen die normaal niet openstaan voor publiek of waarvoor betaald dient te worden maar die tijdens het festival gratis te bezoeken zijn.


Stedentrip aanbieding

Kom naar Girona tijdens het bloemenfestival dat dit jaar plaatsvind van 13 mei tot 21 mei.

Inbegrepen

  • Ontvangst op Mas Pitra met Cava en Hapjes

  • 3 nachten verblijf op Mas Pitra, www.maspitra.net

  • 3 x uitgebreid ontbijt

Prijs 185 euro p.p


130 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page