top of page

Slaap comfort

Updated: Jan 20


Foto: Casa rural Arc de Can Puig: www.casaruralarcdecanpuig.com

Gasten zijn moe van het reizen of een dagje toerisme, terwijl ze misschien ook een flink bedrag betalen voor de kamer. Hiervoor verwachten ze een behoorlijke slaapkwaliteit, dus wat kunnen we doen om de slaap voor de gasten te verbeteren?


Matras

Het spreekt voor zich dat het slapen in een B&B comfortabel moet zijn en matrassen spelen hierbij een grote rol. Nu is het onmogelijk om voor iedere gast het juiste matras te hebben want smaken verschillen maar het behoeft geen uitleg dat je ervoor moet zorgen dat de matrassen in ieder geval geen kuilen moeten bevatten of vormeloos worden en dat ze schoon moeten zijn. Zo af en toe draai ik de matrassen om en slaap zelf op een kamer om na te gaan of deze nog op orde is. Als het matras aan vervanging toe is, kies dan voor een degelijk nieuw exemplaar. Aangezien u een constante wisseling van gasten in alle soorten en maten heeft die uw bedden gebruiken, lijden de matrassen meer als bij u thuis.


Kussens

Naast de matrassen zijn kussens ook heel belangrijk. Aanvankelijk had ik kussens met dons op alle kamers, maar deze zijn zacht en dat kan niet iedereen waarderen. Regelmatig ontving ik gasten die zelfs een eigen kussen meebrengen. Omdat kussens de kamers ook een luxe uitstraling geven heb ik ook altijd enkele grote kussens als aankleding op de bedden liggen. Toen ik merkte dat deze ook worden gebruikt als hoofdkussen besloot ik een aantal kussens van verschillende materialen en afmetingen te kopen en deze op een centrale plaats in mijn huis te leggen zodat mijn gasten zelf voor een ander exemplaar kunnen kiezen, indien nodig.


Beddengoed

Ook een belangrijk onderdeel is het beddengoed, koop beddengoed van kwaliteit. Bij voorkeur beddengoed van 100% katoen omdat dit een fris, koel en ademend materiaal is dat de gast 's nachts niet laat zweten. Lakens waarin polyester is verwerkt drogen weliswaar snel maar zijn niet prettig om onder te slapen. Als ik de bedden opmaak ruik ik altijd even aan het beddengoed om na te gaan of het fris ruikt, de kans bestaat dat als het te langzaam gedroogd heeft er een onaangename geur achterblijft en iedereen wil graag in een schoon fris bed. Dek de bedden met zorg dat staat uitnodigend.


Verduistering

Zorg voor een donkere kamer, sommige gasten zijn erg gevoelig voor licht en kunnen hierdoor niet slapen

Blootstelling aan licht, met name kunstlicht, verstoort onze slaap. Daarom is een donkere kamer belangrijk om ervoor te zorgen dat gasten een goede nachtrust kunnen krijgen. In alle kamers moeten verduisteringsgordijnen of verduisterende tinten worden geplaatst. Hoewel ze misschien meer kosten dan standaard gordijnen of jaloezieën, zal de beloning voor de gast die een betere slaapervaring heeft, de moeite waard zijn.


Extra's

Als kers op de taart kun je de gasten nog extra verwennen met super zachte handdoeken die heerlijk aanvoelen op het lichaam. Of met badjassen en comfortabele pantoffels waarin ze rond kunnen lopen voordat ze naar bed gaan.
111 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page