top of page

Skiën in de Pyreneeën


Van het strand op de skipiste

Wat zijn we toch gezegend om te wonen in Catalonië, maar met name in de provincie Girona want dat heeft het allemaal! Wonend tussen de bergen en het strand kunnen we in de zomer lekker genieten aan de kust en in de winter gaan skiën in de Pyreneeën.


Er zijn diverse plaatsen waar je naartoe kunt, zoals Vallter 2000, een wat kleiner gebied, La Molina en Masella, waar we vaak te vinden zijn en dat op 1 uur en een kwartier rijden van Besalu ligt. Of even doorrijden over de grens naar Frankrijk waar de skigebieden nog uitgestrekter zijn. Hoewel het Après-ski gebeuren hier niet echt populair is zijn er wel hotels en restaurants. Grote drukte zoals in Oostenrijk en Zwitserland kennen we hier niet en vooral als je door de week gaat, heb je de liften en pistes vrijwel voor jezelf.


Vallter 2000


Vallter 2000 ligt in een cirkel van gletsjeroorsprong (Circle de Morens - Ull de Ter), in het meest oostelijke deel van de Pyreneeën (Girona), in de regio Ripollès en binnen de gemeente Setcases. Het is een gezellig en vertrouwd station, met bijna 35 jaar bedrijvigheid als skipiste.

Dit gebied ligt op een uurtje rijden vanaf Besalu.


Omringd door toppen (waarvan sommige hoger zijn dan 2.800 m), bevindt de basis van het station zich op een hoogte van 2.000 m boven de vallei van de rivier de Ter. Dankzij de bevoorrechte geografische ligging kunt u genieten van een uniek en uitzonderlijk panorama. Vanaf een hoogte van 2.535 m kunt u de baai van Roses en Cap de Creus (Costa Brava) zien.


Dit gebied omvat 14 kilometer skipiste bestaande uit 12 afdalingen waaronder 4 groene, 3 blauwe, 4 rode en 1 zwarte.


La Molina en Masella


La Molina is het hoofdstation voor wintersport in Spanje met de eerste commerciële skilift in 1943. In zijn geschiedenis omvat een skigebied dat geschikt is voor iedere skiër of snowboarder.

La Molina is weer verbonden met de skipistes in Masella.

La Molina heeft een iets gevarieerdere keuze aan eenvoudige pistes. In Masella vind je vooral rode en zwarte pistes, die echter lang niet allemaal heel moeilijk zijn. Door de samenvoeging van deze gebieden is een breed gebied ontstaan met voor ieder wat wils.


Dit gebied heeft 141 kilometer aan skipistes


Daarnaast heeft het een lange geschiedenis in internationale evenementen, zoals de Alpine Ski World Cup (2008), de Snowboard World Championships (2011) of de Alpine Ski World Championships voor gehandicapten (2013).


Tips:


  • Tijdstip van bezoek:

Ga door de week en niet in de weekeinde of vrije dagen voor Spanje

  • Sneeuw

Check voor vertrek of er voldoende sneeuw ligt want de laatste jaren hebben we te maken

met hoge temperaturen.


Veel meer informatie over dit gebied vind u op https://www.wintersport.nl/skigebieden/masella56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page