top of page

RestaurantsMijn eetgewoonte zijn nog steeds Nederlands dus ik eet een matig ontbijt, vervolgens een lunch met een paar boterhammen en op de avond ga ik echt los en eet een behoorlijke warme maaltijd. In Spanje is dit anders, de hoofdmaaltijd vind plaats tussen 1 uur in de middag tot 4 uur en op die tijd bieden vrijwel alle restaurants een dagmenu aan. Deze menu's zijn naar Nederlandse maatstaven erg goedkoop en bestaan uit verse streekproducten met zowel vlees als vis en altijd groente.


Kom je naar Spanje, probeer je dan aan deze gewoonte aan te passen want het scheelt erg veel geld en het eten is van dezelfde kwaliteit als het eten à la carte.


Grappig is ook dat er tal van restaurants zijn in Spanje en als je goed wilt eten je gewoon moet kijken waar er veel auto's geparkeerd staan. Grote kans dat het eten er goed en betaalbaar is omdat de plaatselijke bevolking bekend is met het eten in restaurants.


Als mijn gasten aankomen leg ik dit aan hen uit maar daarnaast geef ik uitleg over restaurants in de omgeving die ikzelf de moeite waard vind. Daarnaast heb ik een lijst samengesteld met restaurants in de omgeving, rekening houdend met zowel echtparen als gezinnen met kinderen. Deze lijst geef ik hen bij aankomst en omvat een omschrijving van het soort eten, het adres, tel.nr. en de prijs per couvert.


Bij de restaurants die ik de moeite waard vind, maak ik bovendien de afspraak dat ik hen gasten doorstuur maar dat ze moeten zorgen voor en gratis welkoms drankje zoals bijvoorbeeld een glas Cava. Ik geef de gasten mijn visitekaartje mee dat ze dan afgeven in het desbetreffende restaurant. Niet alleen de gasten zijn blij maar ook de plaatselijke horeca.


Uitwerking:


  • Bedenk welke restaurants passen bij de gasten die in je B&B verblijven.

  • Maak een lijst met foto's en omschrijving in diverse talen (in het geval dat je buitenlandse gasten ontvangt)

  • Geef deze lijst bij aankomst en vertel hen wat voor hen de beste optie is.

  • Vraag altijd hoe je gasten het restaurant hebben ervaren want krijg je alleen kritiek, schrap het van je lijstje!

208 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page