top of page

RegelsAls je eigenaar bent van een B&B moet je de gastvrijheid in je bloed hebben. Je moet kunnen genieten van mensen en hen het beste willen geven dat je in je hebt. Zeker in het geval van verhuur van kamers is het belangrijk je te realiseren dat mensen niet alleen komen voor je kamer, maar zeker ook voor het persoonlijk contact. Dat is juist wel zo leuk aan een Bed en Breakfast want het geeft je positieve energie.


Zelf kan ik moeilijk grenzen stellen en denk ik altijd dat het nog beter moet waardoor ik soms het gevoel heb uitgeblust te raken en er ook niet meer kan zijn voor alles en iedereen in mijn omgeving.


Mijn dagboekverhalen op mijn blog worden soms als negatief ervaren. Dat is niet mijn bedoeling, want het zijn mijn objectieve ervaringen die uiteindelijk ook iets zeggen over mijn karakter en mijn belevingswereld. Sommige dingen kan ik gewoon niet juist inschatten omdat ik deze bekijk vanuit mijn eigen perspectief. Het gaat dan om dingen die ik zelf nooit zou doen of gewoonweg niet begrijp. Achteraf moet ik altijd lachen, om de situatie, maar nog meer om mijn eigen reactie op voorvallen en dat schrijf ik op. Zonder waarde oordeel want ieder mens ervaart dingen op zijn eigen manier. Grappig is wel dat mijn college B&B eigenaren veel herkennen.


Dus waar ligt de grens


Respect voor je huis

Jouw B&B is je eigen huis, dus gasten dienen respect te hebben voor de zaken die je met zorg ter beschikking hebt gesteld. Niet kapot maken of vervuilen is het motto.


Tijd voor jezelf

Eigen tijd is belangrijk dus men kan niet altijd een beroep doen op je gastvrijheid. Je moet immers zelf ook kunnen eten of boodschappen doen of andere taken in je huis. Stel dus tijden vast dat je er voor de gasten bent en laat dit weten.


Het ontbijt

Ontbijt is ontbijt en geen lunch, dus bepaal in je voorwaarden dat, indien men tassen vol wil laden met ontbijt dat dit wordt afgerekend als lunchpakket. Wil je toch iemand verwennen dan kun je deze beslissing altijd nog zelf nemen.


Lawaai

Geluidoverlast is een probleem als je te maken hebt met verschillende families. Niet iedereen is het van nature gegeven om rekening te houden met andere mensen. Stel tijden vast dat er geen feestjes meer gehouden mogen worden, dat het volume van de muziek naar beneden wordt gedraaid en denk aan openingsuren voor het zwembad.


Aankomst en vertrektijden

Bij een B&B blijft het moeilijk een aankomst en vertrektijd vast te stellen. Gasten hebben het idee dat de gastvrouw er altijd is. Bepaal een tijd en hou je eraan, temeer omdat de uren dat je “vrij hebt” nodig zijn om andere werkzaamheden uit te voeren. Willen mensen langer blijven loop je ook tegen het feit aan dat ze bij jou naar het toilet willen, vragen om koffie of andere drank en je daarmee uiteindelijk toch bezighouden.


Eten

Eigen eten meebrengen vind ik geen probleem, maar maak duidelijk dat mensen alleen eten op afgesproken plaatsen zodat niet je hele beddengoed onder de vlekken komt te zitten die je er vervolgens niet meer uitkrijgt.


Afval

Het verbaast mij altijd hoeveel afval mensen kunnen achterlaten en dat afval moet ook vaak gescheiden worden. Zorg ervoor dat gasten weten waar ze hun afval kunnen achterlaten en hoe ze het dienen te scheiden.


Parkeerplaats

Geef aan waar men de auto kan parkeren zodat je niet te maken krijgt met draaiende motoren in je tuin of voor je huis.


Zwembad

Het gebruik van het zwembad is op eigen risico, zet dit in je voorwaarden. Geeft vervolges aan wat de regels zijn voor het zwembad, hier in Catalonië krijg ik heel veel regels opgelegd.


Om je regels altijd duidelijk te hebben hang je deze op in de kamers.


190 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page