top of page

Recuit de drapDIT MOET JE EEN KEERTJE PROEVEN!!!


Mijn vriendin, ook eigenaresse van een goedlopende B&B in de omgeving, weet alles over lekker eten. Op een dag nam ze me mee naar een geitenboerderij met een winkeltje. Daar had men volgens mij vriendin het lekkerste toetje ooit genaamd “recuit de drap”.


De recuit de drap is een traditioneel toetje uit l'Empordà. De familie op de boerderij in Ullastret bereidt het volledig met de hand sinds 1972 en met alleen gepasteuriseerde geitenmelk en met microbiotisch stremsel. De textuur is romig, luchtig en de smaak is aangenaam, zacht en melkachtig. Het wordt vaak gegeten met suiker, honing en jam of gekonfijt en gedroogd fruit. Tegenwoordig wordt het echter ook gebruikt om ijsjes of andere desserts mee te maken en de meer avontuurlijke mensen gebruiken het bijvoorbeeld in sauzen of pizza's.


In de winkel besloot ik, op aanraden van mijn vriendin, een paar recuits te kopen. Ik kreeg een aantal plastic bakjes met daarin een doekje met de zachte kwark. Thuis aangekomen ontdeed ik de zachte witte massa van het doekje en besprenkelde ik de kwark met honing.


Bij de eerste hap was ik verkocht. De smaak is vol en de structuur romig als slagroom maar met veel meer karakter. In een van mijn favoriete restaurantjes staat het op de kaart maar de voorraad is beperkt want de Recuit kan niet lang worden bewaard. Hebben ze het niet dan rij ik naar het winkeltje dat 3 kwartier rijden is van mijn huis. Geen probleem want het is echt moeite waard!


De site van de winkel http://www.recuitsnuri.com/
93 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page