top of page

Appel-Boterkoek

Updated: Dec 14, 2018Appeltaart is nog steeds mijn meest geliefde gebak, echter ik vind een appeltaart veel werk en de tijd om deze te maken ontbreekt vaak. Dus ik zocht een variant op een traditionele appeltaart en vond dit recept op internet. Kan niet mislukken en, niet geheel onbelangrijk, eigenlijk iedereen lust deze taart

Recept

Ingrediënten

220 g roomboter (op kamertemperatuur)

150 g rietsuiker

2 middelgrote eieren

250 g zelfrijzend bakmeel

1 snufje zout

100 ml halfvolle melk3

Kanzi appels (of een andere friszoete appel)

1 tl kaneel


Benodigdheden


bakkwast

quichevorm (Ø 28 cm)

mixer


Bereiding


1) Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met

20 g zachte roomboter.


2) Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.


3) Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.


4) Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.


Variatietip:

Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe. Bronvermelding; https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187565/appel-boterkoek

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page