top of page

Niet alles is leuk in een B&B


" En ik dacht dat ik er alleen last van had"

Na al mijn jaren in de bed en breakfast liep ik tegen dingen aan die ik op de een of ander manier niet opgelost krijg en toen vroeg ik me af of andere eigenaren hier ook last van hebben. Dat blijkt zo te zijn. Deze leuke man vertelt in het filmpje over 5 punten van ergernis bij B&B eigenaren.

Aankomsttijd

Je geeft de gasten een tijd aan waarop men aan kan komen en als dit niet lukt dan mogen ze aangeven wanneer ze wel willen inchecken. Je hoort niets en vervolgens komt men op een tijd waarop je andere werkzaamheden hebt gepland. Het vervelende van dergelijke situaties is dat je voortdurend je eigen plannen bij moet stellen of dat je uren wacht op gasten die gaan komen.

Respect voor het huis

Gasten huren je huis en nemen alles over. Maar je bent geen hotel, jouw huis is beschikbaar voor de gasten, maar het blijft jouw huis met jouw spullen. Gasten die zaken stuk maken of alles vervuilen is niet wat je zoekt en geven wel ergernis. Gasten die een prettig contact hebben met jou zijn niet het probleem, gasten die alleen willen slapen en niets met jou delen hebben over het algemeen geen respect en dan gaan er dingen stuk. Grappig vond ik de opmerking van de handdoeken die over je tuinmeubelen worden gedrapeerd. Zo herkenbaar!

Regels

Heel veel regels wil ik zelf niet opstellen maar een paar simpele regels waar men zich aan dient te houden maken het wel gemakkelijker. Regels die gaan over toezicht bij het zwembad door ouders van kleine kinderen. Het gebruik van de trampoline, maar ook de regel dat er niet gerookt mag worden in de kamers. Jammer dat het dan toch voorkomt dat gasten hier het lak aan hebben. Dat laatste is niet alleen voor mij vervelend maar zeker ook voor andere gasten.

Profiteren van extra´s

Een B&B eigenaar probeert gasten het gevoel te geven thuis te zijn. Zo heb ik een grote koelkast geplaatst in de buitenkeuken waar allerlei drank in staat. Gasten mogen ook hun eigen spullen in deze koelkast zetten die echter wel wordt gedeeld met de andere gasten. Erg vervelend als een familie de hele koelkast opeist met boodschappen voor een week. De drankjes die ikzelf in de koelkast zet kunnen tegen een laag tarief worden gekocht. Het is immers niet bedoeld als extra inkomsten maar als extra service. Wat men gebruikt wordt door henzelf genoteerd op een lijst. Jammer dat er best regelmatig wel gedronken wordt maar niets afgerekend. Mijn buitenkeuken kan gratis worden gebruikt maar moet schoon worden achtergelaten. Ook dit blijft een probleem.

Korting bedingen

Er zijn gasten die mij rechtstreeks bellen, buiten een boekingssite om, waarbij ze verwachten korting te krijgen. Grappig is wel dat dit met name gebeurt bij Gasten uit het eigen land. Ik vind dit geen probleem want het scheelt me de commissie. Daarnaast geef ik gasten bij een langer verblijf ook een aangepaste prijs.

237 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page