top of page

Liefhebber van het Spaanse aardewerk?


Bezoek La Bisbal D'Emporda

Het kleurrijke Spaanse aardewerk laat de zon schijnen. Ik ben er dol op en zou er graag mijn hel tafel mee versieren. Maar omdat het kwetsbaar is en ook niet er goedkoop doe ik het voorlopig nog maar even met mijn blokker servies. Dat neemt niet weg dat ik regelmatig toch een kijkje ga nemen in La Bisbal.


Ligging

La Bisbal D'Empordà, hoofdstad van de Baix Empordà.

Het is gelegen in de Empordà-vlakte, in de laatste noordelijke uitlopers van Les Gavarres, en de rivier de Daró doorkruist het. De plaats ligt tussen Girona en kustplaatsen zoals Palamos aan de Costa Brava.


Aardewerk

Deze stad staat vooral bekend staat om zijn decoratieve keramiek, een activiteit die in de gemeente duidelijk terug te zien is in de industriële schoorstenen en in de vele gespecialiseerde winkels.

Inmiddels vind je ook heel veel winkels met vintage meubelen, oude bouwmaterialen en antiek. Veel Fransen komen hier om items te kopen voor de inrichting van het huis.


Bezienswaardigheden in La Bisbal

  • Als je in La Bisbal bent is het leuk om Het kasteel, Castell Démporda te bezoeken dat is gerenoveerd tot 4 Sterren hotel waarbij het oude kasteel is uitgebreid met een moderner gedeelte. In dit hotel kun je naast overnachten ook heerlijk eten waarbij het uitzicht over de omgeving de moeite waard is.

  • Of je bezoekt het Terracotta-museum, https://www.terracottamuseu.cat/es/inicio.html dat in 1991 zijn deuren opende en waar je een stukje van de geschiedenis van de stad kunt zien. Dat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de gemeente, zonder de werkplaatsen en winkels van de keramisten te vergeten.

  • Hoewel het stadje op zich, buiten de winkels, niet heel erg bijzonder is, loont het de moeite de omgeving te verkennen. De prachtige natuur en dorpjes zoals Madremanya en Corçà of het kasteel van Dali in Pubol liggen allemaal op korte afstand van La Bisbal.

Activiteiten in La Bisbal,


5 dagen feest vanaf 15 augustus 2023


In augustus is het feest in de stad (15 augustus). Er zijn dan tal van activiteiten voor kinderen, Sardana-concerten, nachtdansen, muziekoptredens, optochten, correfocs... en nog veel meer. Vijf dagen viert La Bisbal feest.


122 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page