top of page

Informatie over de omgeving

Updated: Sep 16, 2018Gasten kiezen niet alleen voor het huis maar ook voor de omgeving.

Mijn webpagina is doorspekt met informatie over deze regio. Zo geef ik aan waar mooie stranden zijn, alle natuurparken in de provincie maar ook een overzicht van allerlei goede restaurants in de buurt van mijn huis. Allen zijn uiteraard ook door mijzelf bezocht.


Als gastvrouw of gastheer is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle activiteiten en bezienswaardigheden in de nabijheid van je Bed en breakfast. Zo kun je de gasten adviseren over een dagje uit of een goed restaurant om hun vakantie nog leuker te maken.


Er zijn verschillende manieren om deze informatie te geven


1) Info op de website


Op de website van mijn bed en breakfast is er een pagina over bezienswaardigheden in de omgeving, een pagina met activiteiten en een pagina met goede restaurants. Bij een reservering maak ik mijn gasten altijd even attent op deze informatie.


2) Het versturen van een bijlage bij de reservering.


De voorpret is een heel belangrijk onderdeel van de uiteindelijke vakantie. In de loop der jaren heb ik een overzicht gemaakt van alle nabijgelegen dorpen en steden, die de moeite van het bezoeken waard zijn. Er staat omschreven wat er allemaal te zien en te doen is. Daarnaast heb ik een lijst van de activiteiten waaraan men kan deelnemen, zoals allerlei sporten maar ook speciale dingen voor kinderen en traditionele, seizoensgebonden activiteiten.


Deze lijst stuur ik als bijlage mee bij de reserveringsbevestiging. Dit doe ik mede omdat de info op de website vaak niet wordt gelezen.


3) Welkomsbrief, 2 weken voor aankomst


Omdat gasten vaak al maanden vooraf reserveren vind ik het prettig ze nog even te contacten voordat ze gaan komen. Hierdoor hebben ze het gevoel dat er op ze gerekend wordt. Ik stuur hen een mail met de tijd waarop ze kunnen arriveren, over de spullen die in het huis of kamer aanwezig zijn en waarvan ze kosteloos gebruik kunnen maken. De faciliteiten in en rond het huis. Maar ook een overzicht van dingen die van belang kunnen zijn zoals nabijgelegen supermarkten (met openingstijden), een ziekenhuis of apotheek.

Als laatste maak ik ook nog een vermelding van de plaatselijke weekmarkten in de omliggende dorpen en steden.


4) Lijst met restaurants


Mijn huis is gelegen bij een zeer toeristisch middeleeuws stadje. Daar zijn tal van restaurants maar vanwege het enorme toerisme zijn ze zeker niet allemaal de moeite waard. Ik heb een lijst samengesteld met goede restaurants in het stadje met daarbij een plattegrond waarop deze aangegeven staan.

Als gasten aankomen dan krijgen ze deze lijst. Ik vraag hen dan ook wat ze graag willen gaan bezoeken in de regio zodat ik een indruk krijg waarmee ik hen kan helpen en alvast wat voorwerk kan doen.


5) Info bij het ontbijt.


Nadat mij gasten hebben ontbeten vraag ik waar de reis die dag naartoe gaat. Als ik weet wat ze willen gaan zien en hoelang ze bereid zijn te reizen, geef ik hen tips over routes, plekjes om te stoppen voor de lunch of ik reserveer een restaurant of boek een museum.


6) Hoekje met brochures


Ik maak hier zelf geen gebruik van maar ik heb velen huizen in deze omgeving bezocht waar men een speciale kast of ruimte had ingericht met allerlei brochures. Hierin staat info over musea, natuurparken, wandelroutes en andere bezienswaardigheden. Deze brochures zijn af te halen bij de plaastelijke VVV.
23 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page