top of page

Ik vertrek (of toch niet)Gisteren heb ik weer genoten van een aflevering van ik vertrek. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Deze aflevering vond ik met name erg grappig omdat ik vermoed dat dit stel spoedig WEER zal vertrekken. Terug naar waar ze vandaan kwamen.


Mijn slimme moeder zegt altijd dat het helemaal niet belangrijk is of je droom ook echt uit gaat komen maar dat de fantasieën en de weg er naar toe vaak al meer dan de moeite waard zijn. Dat ben ik met haar eens want hoe leuk is het te dromen over een totaal ander leven in een ander land. Het leven is immers tekort om er niet alles uit te halen.


Mijn vertrek was niet gepland, ik had geen droom over een beter leven maar wilde wel alles uit het leven halen. Spijt heb ik ook niet van mijn beslissing want wat heeft het mij veel gebracht. Nee, het leven is niet makkelijker in het buitenland, integendeel en nee je krijgt niet meer tijd want het is hard werken of het moet zo zijn dat je geld genoeg hebt en de hele dag van het zonnetje kan genieten. De meeste emigranten staan er zo niet in en moeten gewoon aan de bak.


In mijn Jaren in Spanje kreeg ik vrienden die mij voor waren gegaan of die nog moesten beginnen. We spraken over ons werk, onze frustraties, ons leven. Allemaal hadden we de zaakjes in eigen land goed voor elkaar en toch gingen we weg. Op zoek naar een uitdaging die we ook allemaal op onze manier zijn aangegaan. Niet alle vrienden die ik ontmoette zijn gebleven, enkele hebben besloten dat het leuk was voor even maar dat Nederland eigenlijk wel beter is, maar ze hebben het gedaan, daar gaat het om. Niet terug naar Nederland voor mij, ik ben dol op het land waar ik woon al struggle ik nog steeds met de cultuur. Ik werk harder dan dat ik ooit heb gedaan. Maar de zon schijnt, de natuur is prachtig en in de zomer heb ik alleen blije mensen om mij heen.


Voor mij was de stap naar Spanje een kleine. Geen hypotheek, kinderen of man, ik hoefde alleen mezelf maar mee te nemen. Daarnaast hecht ik niet zo erg aan zekerheid of spullen dus dat maakt het ook gemakkelijker. De meeste mensen houden niet van veranderingen. Veranderingen die onzekerheden met zich meebrengen. Toch dromen velen wel over een ander leven.

Dat brengt me weer bij mijn moeder. Ga uitzoeken en voelen hoe het is om in het buitenland te zijn. Bezoek huizen en waan jezelf even in je eigen B&B. Bezoek ervaringsdeskundige die je kunnen vertellen hoe ze een leven in het buitenland hebben opgebouwd en zie jezelf al in hun schoenen. Leef even je droom zonder dat je daar een beslissing over hoeft te nemen.


Kom op bezoek bij mij! Ik en mijn vrienden delen onze ervaringen en laten je een stukje ervaren van de droom. Gewoon even fantaseren over hoe het zou kunnen zijn, of je het nu gaat doen of niet dat maakt niets meer uit. Zoals mijn moeder het al zei, Je hebt al genoten van de weg er naar toe.

Note; natuurlijk kun je mij ook altijd vooraf even bellen met specifieke vragen, Dingen die je zou willen weten of die je zou willen ontdekken. Whatsapp, ellen marie * 34 682725855

223 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page