top of page

HuisregelsMijn eerste jaren in de B&B wilde ik vooral erg gastvrij zijn en had ik nauwelijks regels. Onbewust ervan uitgaande dat eenieder dacht zoals ik, leek me dit geen probleem. Maar als het gaat om normen en waarden dan zijn die voor ieder mens weer anders. Zo liep ik tegen een aantal dingen aan die niet helemaal gingen zoals ik het voor ogen had en waar ik maar zeker ook de gasten last van hadden.

In mijn B&B mag niet worden gerookt en toch is het meermalen voorgekomen dat gasten daar maling aan hadden en ik na hun vertrek peuken en lege pakjes sigaretten vond op het nachtkastje. Dagen ben ik bezig geweest om de lucht uit de kamer te krijgen. Regelmatig werd ik geconfronteerd met gasten die tijdens het ontbijt ook een aantal lunchpakketten klaar maakten. Of gasten die onaangekondigd vrienden en familie uitnodigden in mijn huis waarbij men deze gebruik liet maken van het zwembad, de buitenkeuken en de badkamer. Mensen die verwachten dat de drankjes in de koelkast bij de kamer horen en gratis zijn. Of die de gezamenlijke koelkast helemaal voor zichzelf opeisen. Deze zaken leverde mij ergernis en ik vond het heel vervelend om de desbetreffende personen daar iedere keer op aan te spreken.

Daarnaast kunnen mijn gasten ook gebruik maken van een trampoline en een zwembad. Het gebruik van een trampoline kan gevaarlijk zijn als er volwassenen op gaan springen of dat men dit doet met te veel personen tegelijkertijd. Het zwembad heeft risico voor kleine kinderen die zonder toezicht worden achtergelaten. Ook deze zaken speelde regelmatig en omdat ik niet de hele dag als cipier kan rondlopen heb ik huisregels opgesteld.

Het zijn er niet veel, maar ze zijn wel belangrijk. Het neemt voor mij ergernis weg en in het geval van de trampoline en het zwembad zorg ik dat het risico bij de gast ligt.

Uitwerking:

  • Bedenk welke zaken belangrijk zijn voor jou

  • Stel ze op papier en vertaal ze in diverse talen (in het geval dat je buitenlandse gasten ontvangt)

  • Doe er een leuk lijstje om en hang deze op een zichtbare plaats.

  • Eventueel kun je gasten wijzen op deze regels als je naar de kamer brengt.289 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page