top of page

Geschilderd tapijt

Updated: Sep 16, 2018Oeps er ontbreekt een stukje vloer!

Op het moment dat we begonnen aan het verbouwen van de begane grond tot appartement, waren we zeer blij met de bestaande, zeer oude, plavuizen vloer. Deze vloer ligt in het zand en is niet bepaald vlak. Charmant maar ook onhandig en dat moeten de vorige bewoners ook hebben gedacht. Zij besloten dan ook een houten vlonder op de vloer te plaatsen om daar een gasfornuis en een bar op te bouwen.


We wilde het fornuis verplaatsen naar de keuken en ook met de bar waren we niet blij dus moest het houten vlonder worden weggehaald. We waren er zeker van dat de plavuizen door zouden lopen. Welke persoon zou het immers in zijn hoofd halen die oude vloer te beschadigen. Welnu er bestaan inderdaad toch mensen die hier anders over denken.


Dit troffen wij aan, het gat van de verdwenen plavuizen was opgevuld met beton.

Als oplossing kocht ik een grote mat die precies over het betonnen gedeelte kwam te liggen. Vervolgens plaatste we daar een eethoek. Niets aan het handje maar uiteindelijk zijn matten niet schoon te houden, zeker niet op een plaats waar wordt gegeten.

Nieuwe matten, maar het jaar daarop zaten die weer onder de vlekken.


Uiteindelijk besloot ik met betonverf een mat te schilderen op de vloer.

Voor de rand van het tapijt maakte ik een sjabloon uit plastic door middel van een afbeelding die ik haalde van internet. Kies een mooi figuur, print het op een A4tje, trek deze over op plastic, snij de afbeelding uit, leg hem op de plaats waar je wilt sjabloneren en dan is het een kwestie van herhalen.

Het patroon heb ik vervolgens aangevuld met wat meer figuren. Gebruikte kleuren zijn antraciet grijs, beige en gebroken wit. Ik heb de vloer uiteindelijk voorzien van een matte vernis om beschadigingen te voorkomen.30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page