top of page

Gebruik van (drone) video beelden

Updated: Sep 16, 2018


"Het was deze video die mij op het idee bracht een drone-video van mijn huis te laten maken"

De sfeer die de beelden maar ook de muziek bij mij opriepen maakte mij blij, gaven mij het perfecte vakantiegevoel. Hier laat men zien waarom je moet kiezen voor de Costa Brava als vakantiebestemming!.


Het behoeft geen uitleg dat goede, sfeervolle foto´s erg belangrijk zijn voor je website. Het is de bedoeling dat gasten een goed beeld krijgen van je huis en de omgeving. De foto´s moeten een bepaalde sfeer oproepen waarbij potentiële gasten zin krijgen om juist bij jou te reserveren.


Maar foto´s kunnen niet altijd de werkelijke situatie goed weergeven. Van alle vormen van content (tekst, fotografie en video) komt de video het dichtst bij de werkelijkheid. Een video is uitermate geschikt om een emotie, sfeer en een bepaald gevoel over te brengen. Je kunt nog zulke mooie teksten gebruiken, met beeld en geluid neem je een bezoeker veel meer mee in je belevingswereld. Met de techniek van nu is het vrij eenvoudig een video toe te voegen aan je website.


Hoewel het vrij eenvoudig is om de directe omgeving goed weer te geven in een video, wilde ikzelf ook graag laten zien hoe mijn huis is gelegen tov het dorp en de omringde natuur.

Er kwamen destijds nog steeds gasten die dachten dat ze te voet naar het strand konden lopen (dagje of 3) of het idee hadden dat mijn huis in het centrum van het stadje lag. En dan heb ik ook nog een zwembad dat op een niet logische plaats is gelegen. Om die reden wilde ik drone beelden toevoegen aan mijn video. Op die manier krijgt men een goed beeld van de ligging van mijn B&B.


Je kunt ervoor kiezen, in verband met het kostenplaatje, zelf te gaan filmen en editten, maar ook het maken van een video is een vak apart. Ik heb er dus voor gekozen deze video te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Dat neem niet weg dat je zelf ook een stem moet hebben in de samenstelling van de video zodat de beelden uiteindelijk jouw eigen gevoel en beleving weergeven.


Tips voor een goede promotiefilm

  1. Houdt de video kort en krachtig. Mensen willen snel een goed beeld van wat ze kunnen verwachten.

  2. Highlight zaken die juist voor jouw huis belangrijk zijn. Laat dus je eigen persoonlijkheid terug komen in de beelden.

  3. Geef een goed beeld van de faciliteiten in en rond je huis.

  4. Gebruik muziek die de beelden ondersteunen en passen bij de sfeer van de opnames.

  5. Laat beelden zien van mensen die genieten, het liefst in je eigen huis, maar vraag vooraf wel toestemming om te filmen.

  6. Zorg bij de opnames dat alles er zo mooi mogelijk uitziet. Dek tafels, zet bloemen neer en zorg dat alles goed opgeruimd en schoon is.

  7. Indien je gebruik maakt van een voice-over, zorg dan dat je dit in verschillende talen doet.

  8. Laat de video niet automatisch afspelen op je hoofpagina van de website, geef mensen zelf de keuze deze beelden te bekijken.

  9. Deel je video op youtube en andere sociale media.


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page