top of page

Dorata

Updated: Jan 5, 2019" Pittige dame met karakter"

Ik noem haar een humeurig wijf en als ik dat tegen haar zeg en haar vervolgens in de ogen kijk wil ik niet weten wat voor scheldwoord ze voor mij in gedachte heeft maar dat is waarschijnlijk nog erger.

De bewuste klik hebben we nooit gehad. Ze is een vrouw en dat zegt eigenlijk al genoeg. Misschien meer over mezelf dan over haar want ze spiegelt mij en daar word ik niet bepaald vrolijk van.

Ze was nog jong toen ik haar leerde kennen. Het favoriete paard van mijn toenmalige ex. Had al en waarschuwing kunnen zijn want ook wij hebben onze relatie niet bepaald liefdevol afgerond. Maar ze is mooi, niet extreem, maar wel mooi. Bovendien is ze erg gevoelig en een super goede moeder. Een aanwinst voor onze stoeterij. Iedereen, But me, was dol op haar en toen ik een paar paarden wilde meenemen bij mijn vlucht naar een ander adres, koos ik haar. Eigenlijk weet ik nog steeds niet waarom maar we zullen maar denken dat het was voorbestemd.

Op het nieuwe adres stond ze met 4 andere soortgenoten en ik vond dat ze wel eens iets mocht gaan doen voor de kost, temeer omdat haar knuffelgehalte erg laag was. Echt zadelmak was ze niet dus ik besloot hier verandering in te brengen. Ik ging met haar aan de slag en ben zeker geen slechte ruiter. Maar alles wat ik met haar deed, stuitte op een enorme weerstand van haar kant. Ongeduldig als ik ben frustreerde mij dat enorm. Ik wilde dat ze naar mij luisterde, dat ze mij zou gaan zien als haar meerdere. Ze dacht daar echter heel anders over. De dame wilde behandeld worden met respect en liet zich niet onderwerpen aan mijn grillen. Ik gaf het op, had er de energie niet voor en besloot haar op het internet te knallen.

De volgende dag trof ik een heel lief paard. Een zachte merrie die totaal niet de indruk gaf tegendraads te zijn. Mijn advertentie werd verwijderd.

Dus madame ging mee naar Spanje en ook daar stond ze lekker van haar leven te genieten. In die tijd had ik 14 paarden en weinig geld dus er moest weer iets gebeuren. Er kwam een heuse horsewhisperer in mijn leven en ik vroeg hem met haar aan de slag te gaan. De man jubelde over de merrie, een dergelijk slim paard met die wil tot werken had hij nog niet eerder meegemaakt. Heb je wel het juist paard te pakken, gaat het over mijn Dorata?, vroeg ik hem. Jazeker, antwoordde hij, kom morgen maar kijken.

Dus de volgende dag ging ik naar stal en zag hem inderdaad zonder zadel en hoofdstel op mijn dorata rijden. De merrie ging links, rechts, achteruit, vooruit kortom alle kanten op die hij haar vroeg. Ik mocht het ook proberen en dat deed ik. Nog voordat ik zat ging ze al alle kanten op, behalve de goede. Ze begon zelfs te bokken en met haar hoofd te gooien. De whisperer snapte er niets van en ik nog minder. Ik besloot dat ze een mannen paard was en dat ze wederom op internet zou gaan en ik maakte daar direct werk van.

De volgende dag was ze erg lief. Ze hinnikte zowaar toen ze me zag, kwam naar me toe en was zelfs aanhalig. Mijn advertentie werd verwijderd.

Toen kwam de dag dat ze te oud werd om te rijden en ik graag een veulen zou hebben van mijn liefde Sjaan. Eindelijk had ze een taak waarvan ik zeker wist dat ze die goed zou kunnen invullen dus ik zette haar in de wei van mijn hengst in de hoop dat er iets moois van zou komen. Ik heb hem nog gewaarschuwd dat hij te maken zou krijgen met een pittige tante. Sjaan deed zijn best en had slechts één keer succes met zijn avances en toen vond ze het welletjes. De bitch liet hem niet meer in de buurt komen en moddervet als ze is, vrat ze ook al zijn eten op.

Toch kunnen ze niet zonder elkaar en dat herken ik dan weer in menselijke relaties. Hij is de macho maar zij bepaald zijn gangen. Ik noem hen nu “la pareja”, het echtpaar en als ik ze zo samen zie kan ik het niet meer over mijn hart verkrijgen haar weg te doen en hun te scheiden. Dat heeft ze mooi voor elkaar. Zij heeft mij als echte vrouw geleerd wat manipuleren inhoudt en dit keer heeft ze mij niet gespiegeld maar komt het helemaal uit haar eigen hoed!

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Rosa

Noia

bottom of page