top of page

Bloemen

Updated: Jan 26, 2019

Breng wat kleur en geur in het huisBloemen maken mij blij en ieder voorjaar kijk ik de plantjes de grond uit. Nederland biedt zoveel moois, als het gaat om bloemen en planten, dan is dat even wennen als je naar Spanje vertrekt. Onder andere door het klimaat maar ook door de cultuur is het aanbod bloemen en planten in dit land velen malen kleiner. Toch probeer ik ieder jaar mijn tuin te voorzien van nieuwe planten. Een van mijn Nederlandse vriendinnen uit Spanje, heeft zelf een prachtige tuin en veel kennis van planten die het hier goed doen. Ook dankzij haar wordt mijn tuin ieder jaar mooier.

Maar niet alleen buiten wil ik bloemen maar ook in huis zie ik ze graag. Afhankelijk van het seizoen is het aanbod bloemen niet altijd erg groot en bovendien vind ik het ook zonde om mijn hele tuin kaal te plukken.

Daar heb ik het volgende op gevonden. Ik heb een aantal (goed lijkende want je hebt vele, van wat ik noem foute bloemen) zijden bloemen gekocht. Vervolgens knip ik takken van bijvoorbeeld de klimop, of van struiken en bomen en vul hiermee een vaas. Tussen de takken steek ik de kunstbloemen en vul dit aan met enkele echte exemplaren. Ik probeer ook bij de kunstbloemen wel rekening te houden met het seizoen. Dus ik gebruik zijden pioenrozen als deze ook bloeien in mijn tuin.

3 manieren om de gasten te verblijden met bloemen.


Plaatsen van een groot boeket in een appartement De verhuur van mijn appartement gaat per week. In de huiskamer heb ik een betonnen tuinvaas beschilderd. Daarin plaats ik een helft van een plastic waterfles, vul deze met water en zet hier de planten en bloemen in. Op deze manier blijft het boeket zeker een week goed.Zet een boeket in gemeenschappelijke ruimtes in het huis In de ruimtes waar alle gasten komen zet ik ook diverse boeketten neer. Hou er wel rekening mee dat de bloemen vers blijven. Door de drukte is er bij mij wel eens een boeket te lang blijven staan en dat geeft een onprettige geur omdat het water dan bederft.
Bloemen op de kamers Mijn kamers worden vaak voor enkele dagen gehuurd en een groot boeket vind ik dan minder geschikt. Ik heb een aantal kleine glazen vaasjes gekocht waarin ik bloemen zet uit de tuin. In dit geval gebruik ik verse bloemen. Staat vrolijk en in het geval van deze trosroosjes geeft het ook nog een hele aangename geur.

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Regels

bottom of page