top of page

Bananen taartje met vers fruit

Updated: Sep 15, 2018Omdat ik mijn ontbijt heel persoonlijk wilde maken ben ik begonnen met het bakken van taarten. In het hoogseizoen betekent dat heel wat uren bakken en in sommige gevallen deed ik dat zelfs nog op de ochtend voorafgaand aan het ontbijt.

De taarten moeten dan feestelijk en makkelijk zijn en het bananentaartje is altijd een groot succes

Recept

Ingrediënten

 1. 150gr zachte boter

 2. 150 gr witte basterdsuiker

 3. 3 eieren

 4. 150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

 5. mespunt zout

 6. 2 bananen fijn geprakt.

 7. Kiwi, Aardbeien, Banaan, Abrikoos (of ander fruit naar keuze)

 8. 150 ml slagroom.

 9. 100 gr mascarpone

 10. Zakje vanillesuiker

 11. Eetlepel abrikozen jam


Voorbereiding

Klop de boter zacht en zeef het zelfrijzend bakmeel. De bananen fijn prakken. De vorm beboteren en met bakpapier bekleden (Bodem)

Bereidingswijze

De zachte boter en bastardsuiker romig roeren. Dan een voor een de eieren erdoor mixen tot ze opgenomen is in het beslag. Het bak meel en zout door de beslag spatelen. Dan de fijn geprakte bananen door het beslag doen deze goed meeroeren. Dan het beslag in de beboterde beklede vorm doen en glad strijken, Deze in de oven op 180 gr 30 min. goudbruin bakken. Taart laten afkoelen. Slagroom kloppen met de vanillesuiker. Mascarpone er doorheen scheppen Slagroom, mascarpone op de taart verdelen. Fruit in plakjes snijden en verdelen over de taart. Eetlepel abrikozenjam met klein beetje water laten koken en uitsmeren over het fruit

Bronvermelding

Ger bakker, AH.nl

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page