top of page

Zeus


Mijn knappe Duitse herder

Hij is knap en hij weet het ook, zegt een oudere dame die naast mij zit in de wachtkamer van de dierenarts. Op haar arm heeft ze een jong teckeltje dat heftig aan het keffen is naar mijn Duitse herder Zeus. Zeus is totaal niet onder de indruk en zit omringd door honden en katten Keurig naast mij te wachten. Ik glim van trots, men moet wel denken “wat heeft die dame haar hond goed opgevoed”.


Twee maanden geleden, nadat mijn Pastora het leven liet, ontstond er een grote leegte en wilde ik een nieuwe hond. Mijn vriendin, ook dol op honden, stuurde mij vervolgens een link naar een Facebookpagina waar Duitse herders ter adoptie worden aangeboden. Het moest dit keer een Duitse herder worden dat stond vast. Geen hond meer die iedere keer het hazenpad kiest zoals mijn Gos dat 8 jaar lang had gedaan.


Ik zag een prachtige foto van een grote Herder die mij aansprak maar reageerde pas twee dagen later. De hond was al geplaatst maar men had wel een andere Herder ter adoptie en ik ontving een foto. Het bleek te gaan om een langharige Duitse herder, niet mijn eerste keuze maar uiteindelijk gaat het om het karakter van het ras waar ik zo blij van word. Gericht op de baas, rustig en trouw.


De adoptie was zo geregeld. Als ik hem wilde dan zou ik 150 euro moeten betalen en zou de hond op transport worden gezet vanuit Sevilla. Pim pam poem, zoals ze hier zeggen en ik kreeg een beetje mijn twijfels. Onterecht bleek later want 2 weken later kon ik de hond ophalen. Bij aankomst zag ik Zeus direct zitten, een hele grote knappe hond tussen tal van kleine keffertjes. Gewoon op zijn dooie gemak, ik werd er blij van. Er was wel een probleempje, Zeus had een oorontsteking en daar moest ik hem aan laten helpen. Dat begon al goed. De volgende dag ging ik direct naar mijn dierenarts die me zei dat dit probleem niet zomaar was opgelost. Zijn ontsteking is chronisch dus hij zou moeten worden geopereerd waarbij zijn oren zouden worden opengeklapt zodat er geen vuil meer in kan komen. De prijs van 250 euro maakte me al niet blij maar ik kreeg direct een beeld van die opengeklapte oren en dat sprak me nog minder aan. Eerst maar even proberen met medicijnen.


De eerste week hield ik Zeus nog maar even aan de lijn, we moesten immers aan elkaar wennen Na die week liet ik hem voor het eerst los. 10 minuten ging dit goed en toen vertrok Zeus om katten te gaan vangen bij een buurvrouw 1 kilometer verderop. Ze belde mij en ik ging Zeus halen, ware het niet dat ik de hond met geen mogelijkheid te pakken kreeg. Het was uiteindelijk de buurvrouw die op een bepaald moment naar zijn halsband greep. Nog 3 keer moest ik Zeus bij de buurvrouw uit de tuin halen en besloot ik mijn wandelroute te verleggen naar het bos. Na een paar kilometer zou ik hem los laten en dan kon hij verder weinig schade aanrichten. Zeus is 2 jaar oud en heeft heel veel energie en binnen no-time stond hij in Besalu om ook daar op de parkeerplaats achter de katten aan te gaan. Het was al donker toen iemand mij belde en meldde dat Zeus op de weg liep. Met de auto reed ik naar beneden maar toen Zeus mij in het vizier kreeg ging hij er vandoor. Ruim een half uur later, zittend op mijn knieën en omringd door een groepje bezorgde mensen, slaagde ik erin de hond te vangen.


Wij zijn een maand verder en de situatie is nog niet echt verbeterd. Iedere morgen wandel ik een uur met Zeus en vaak in de middag nog een keer. Loslaten kan niet want binnen 5 minuten ben ik hem kwijt. Zeus heeft nog niets met mij. Hij is nog in zijn puberteit lees ik op internet en dat kon nog wel een jaar gaan duren. Ik zou vooral tikkertje met hem moeten spelen maar daar is hij niet echt voor in. Mijn vriendin raadde me aan een stroomband te kopen. Hiermee kon ik hem leren bij me te blijven. Ik maakte er direct werk van en binnen twee dagen had ik deze in huis.


De band ligt nu al een maand aan de lader. Dit is mijn tweede want ik kocht er jaren geleden ook al eentje voor mijn Gos. Die eerste heb ik nooit gebruikt, dat vond ik zielig en gaf ik hem weg. Waarschijnlijk gaat dat met het tweede exemplaar ook gebeuren en hou ik Zeus tot na zijn puberteit nog maar even aan het lijntje, hopend dat hij heel veel van mij gaat houden.

129 views0 comments

Recent Posts

See All

Rosa

Noia

bottom of page